واردات و ترخیص قطعات خودرو

خانواده قطعات خودرو و انواع آن یکی از پرمصرف ترین کالاها در هر کشوری است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست زیرا در اکثر صنایع و محصولات مورد استفاده قرار می گیرد.

در حال حاضر بسیاری از صاحبان مشاغل، انواع قطعات خودرو را به کشور وارد می کنند، زیرا سود، کارایی و هزینه های به دست آمده در واردات نسبتاً زیاد است، بنابراین به راحتی می توان چنین محصولاتی را وارد کرد.

زیرا برای واردات این محصول کافی است کلیه هزینه های گمرکی اعم از هزینه انبارداری، سود بازرگانی، بیمه، تخلیه، سیف، ارزش افزوده 9 درصد و حقوق گمرکی که در نهایت توسط باربری وزارت راه محاسبه می شود، پرداخت شود.

البته قبل از پرداخت این هزینه ها باید اولین قدم را بردارید و مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کنید که برای این کار باید با اطلاعات کامل محصول، سفارش تجاری خود را ثبت کنید.

پس از تایید دریافت مجوزهای مربوطه می توانید مراحل زیر را برای تکمیل مراحل ترخیص کالاهای وارداتی مورد نیاز خود طی کنید تا کالای شما به راحتی ترخیص و با خیال راحت وارد بازار شود.

در این راستا بهتر است در فرآیند ترخیص کالا از گمرک کشور از مشاوران متخصص، مشاوره و راهنمایی های لازم را دریافت کنید تا در روند ترخیص کالاهای وارداتی با مشکل مواجه نشوید.

هم چنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترخیص از دیگر گمرک های ایران می توانید مطلب واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو  را مطالعه و از تمامی اطلاعات در مورد روند فرایند اطلاع یابید.

واردات-قطعات-خودرو-به-ایران

واردات قطعات خودرو به ایران

صنعت ماشین سازی ایران یکی از بزرگترین صنایع پس از صنعت پتروشیمی است. ایران در ابتدا مونتاژ خودروها و کامیون های غربی را حدود 70 سال پیش برای توسعه سیستم تولید داخلی در ایران آغاز کرد.

بر اساس داده های انجمن بین المللی خودروسازان، ایران در سال 2016، 1.16 میلیون خودرو، شامل 1.07 میلیون خودروی سواری و 90،000 کامیون، تولید کرده است که نسبت به سال گذشته 18.6 درصد افزایش داشته و در رتبه شانزدهم جهان قرار دارد.

تولید خودرو ایران از سال 2011 تا 2015 به ترتیب در رتبه های سیزدهم، هجدهم، بیستم، هجدهم و شانزدهم جهان قرار داشته است.

در حال حاضر بیش از 20 شرکت خودروسازی چینی در زمینه تجارت قطعات و خودرو، تولید مونتاژ قطعات، ساخت خط تولید و سرمایه گذاری در ساخت کارخانه با ایران همکاری کرده اند.

جدای از اینها، واردات قطعات خودرو یکی از سود آورترین تجارت‌ ها در ایران است که البته بیشتر این کالاها به مقصد شرکت ‌ها و خودروسازان تولید کننده قطعات خودرو است.

علاوه بر تمامی موارد بالا واردات بسیاری کالا های دیگر نیز از سایر کشور ها مهم به ایران و بنادر کشور ما صورت می گیرد که می توانید با مطالعه مواردی مانند واردات از آلمان، واردات از امارات و واردات از ترکیه اطلاعات کامل و دقیقی از شرایط و نحوه انجام این فعالیت بدست بیاورید.

نحوه واردات قطعات خودرو به ایران

واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو به ایران بیشتر از آلمان، چین، کره جنوبی، ژاپن و دبی است که دبی اخیرا به یکی از قطب های تولید کننده و صادر کننده قطعات خودرو تبدیل شده است.

مانند هر خودروی وارداتی دیگری، واردات قطعات خودروهای مستعمل یا حتی قطعات نو از طریق گمرک جمهوری اسلامی ایران وارد ایران می شود، البته این امر برای این است که بتوانیم محصول را خیلی سریع و بدون تحمیل سنگینی از گمرک خارج کنیم.

شما باید تجربه و اطلاعات لازم را در این زمینه داشته باشیدچرا که باید با اکثر قوانین آشنا بوده اگر تجربه لازم در این زمینه را ندارید می توانید از شرکت های داخل ایران مانند بازرگانی آسان تجارت با متخصصین ماهر و زبده در آشناییت با مراحل کامل ترخیص کالا مشورت کرده و یا حتی ترخیص کالای وارداتی خود را در سریع ترین زمان ممکن به ترخیص کاران بسپارید.

نکات-مهم-در-واردات-قطعات-خودرو-به-ایران-از-گمرک

نکات مهم در واردات قطعات خودرو به ایران از گمرک های موجود

در صورت واردات قطعات خودرو از بندر بوشهر و گمرک این بندر از تخفیف برخوردار خواهید شد.

امروزه دبی بزرگترین بازار فروش و تولید قطعات خودرو در جهان را به خود اختصاص داده است که به دلیل نزدیکی به بنادر تجارت آزاد ایران می توانید سود بسیاری در مقایسه با واردات این قطعات نسبت به سایر کشور های تولید کننده داشته باشید.

کشورهایی مانند ایالات متحده، ژاپن، آلمان و کره جنوبی از بزرگ ترین تولید کنندگان و هم چنین از بزرگترین صادرکنندگان قطعات خودرو به کشور های خاورمیانه هستند.

عوارض قطعات خودروهای وارداتی یا قطعات یدکی خودرو با توجه به نوع تجهیزات و کشور واردکننده تعیین می شود.

ترخیص قطعات خودرو از گمرک

در زیر برخی از قوانین و شرایط لازم برای ترخیص قطعات خودرو از گمرک ایران را توضیح می دهیم که نکته اول آنچه که ما به آن ترخیص قطعات خودرو می گوییم به این معناست که صاحب قطعات خودرو یا نماینده قانونی او یا به نوعی ترخیص کار محصولات وارداتی می توانند از گمرک اجازه خروج از قطعات را بگیرند که به این فرآیند ترخیص قطعات خودرو از گمرک گفته می شود.

اولین نکته اخذ اجازه نامه ترخیص قطعات خودرو از گمرک اخذ مجوز از سازمان استاندارد است، بنابراین قطعات خودرو وارداتی باید دارای استانداردهای شناخته شده توسط سازمان استاندارد بوده که در غیر این صورت شما مجوز ورود این قطعات به داخل کشور و بازار فروش را ندارید.

از جمله شرکت های مورد تایید سازمان استاندارد ایران می توان به قطعات خودرو شرکت هایی مانند سازنده خودروهای کره ای، رنو فرانسوی، پژو فرانسوی، نیکنامان، نئوپلان آلمانی، سانتاهای اسپانیایی، هیوندای و ولوو سوئدی اشاره کرد که همگی مجاز به واردات هستند.

موارد-مورد-نیاز-برای-ترخیص-قطعات-خودرو-از-گمرک

موارد مورد نیاز برای ترخیص قطعات خودرو از گمرک

  • برگه تسویه حساب با شرکت حمل و نقل
  • بارنامه حاوی اطلاعات مربوط به محصول
  • برگه گواهی مبدا که توسط شرکت های تجاری در کشور ما صادر می شود و شامل اطلاعات مربوط به قطعات و کشورهایی است که آنها را از آنجا وارد کرده ایم.
  • برگه فاکتور صادر شده توسط فروشنده
  • بیمه نامه
  • قبض انبار
  • برگه یا فرم اطلاعات مورد نیاز از فروشنده، قطعات، قیمت مواد مصرفی، قیمت کل حمل و نقل و مقدار مصرفی و مجوز های ثبت سفارش را از وزارت بازرگانی صادر می شود.
  • لیست عدل بندی
  • برگه گواهی بازرسی، شرکت بازرسی پس از بررسی لازم، این گواهی را ثبت می کند که نشان می دهد کالای ثبت شده با کالای وارداتی یکی است.

هم چنین می توانید با مراجعه به کتاب تعرفه های گمرکی سال 1401 از تمامی تعرفه های اجناس و کالاهای وارداتی و ترخیصی مطلع شوید.

کلام آخر

ما در مطالب بالا به همراه بازرگانی آسان تجارت به تمامی فرایند و روش های واردات و ترخیص کالا های خانواده محصولاتی قطعات انواع خودرو ها پرداختیم تا با مطالعه این مطلب به اطلاعات کامل و دقیق در این زمینه دست یابید.